top of page
Bleken

Veel mensen storen zich aan de kleur van hun tanden. Tijdens een consultatie wordt er steeds gekeken naar de oorzaak van deze afwijking van kleur. Soms kan het veroorzaakt worden door slijtage van vullingen of het aanwezig zijn van een wortelkanaalbehandeling, maar in vele gevallen zijn de tanden gewoon verkleurd door de jaren heen.

Dan kan het bleken ('bleachen') van tanden een oplossing bieden:

1) Er wordt een individuele op maat gemaakte bleekbeugel vervaardigd, die mooi rond de tanden past en het tandvlees beschermt.

2) Door middel van een specifiek bleekproduct dat in deze bleekbeugel op de tanden aangebracht wordt, kunnen de tanden thuis op een veilige manier gebleekt worden. 

In het geval van verkleuring door een wortelkanaalbehandeling dient er gekeken te worden of de wortelkanaalvulling nog degelijk is. Eventueel wordt u doorverwezen naar een endodontoloog om deze te herbehandelen onder microscoop. 

Indien de wortelkanaalbehandeling voldoende is, kunnen we de verkleuring trachten aan te pakken met een interne bleekprocedure: er wordt lokaal binnenin de tand een bleekproduct aangebracht, dat enkele keren vervangen dient te worden. 

In geval van verkleuring door slijtage van vullingen en/of aantasting van de tanden, zijn witte vullingen vaak een goede oplossing. 

In het geval van grote aantastingen kan prothetische tandheelkunde een oplossing bieden. 

bottom of page