top of page

Portfolio

Hier ziet u reeds enkele voorbeelden van behandelingen.

In de toekomst zullen hier nog meer behandelingen getoond worden

Multidisciplinaire aanpak

Multidisciplinaire aanpak

Deze patiënt ontbrak twee snijtanden, daarnaast was hij als kind op een snijtand gevallen, die toen gebroken was. Dit stuk vertoont nu verkleuring. De patiënt kwam naar de praktijk voor een esthetische verbetering. Er werd eerst gebleekt, daarna werd er een porseleinen kroon op de gebroken tand geplaatst. De hoektanden en de andere snijtand werden door middel van composiet facetten omgevormd tot snijtanden die een mooi geheel vormen en goed aansluiten.

Composiet veneers

Composiet veneers

Deze patiënt stoorde zich aan de kleur en vorm van zijn bovenste snij- en hoektanden. Eerst werden de tanden gebleached en daarna werden composiet veneers geplaatst. Composiet veneers zijn schildjes in wit vullingsmateriaal die over de tanden heen geplaatst worden om op die manier de vorm, kleur en stand te verfraaien.

Vervangen van een oude vulling

Vervangen van een oude vulling

Op deze snijtand werd de oude vulling vervangen omdat deze niet meer esthetisch was. In tandkleurig composiet materiaal werd de tand opnieuw opgebouwd zodat de vulling niet meer zichtbaar is.

Witte kleuring

Witte kleuring

Deze tand had een versleten vulling en een gaatje. De patiënt wenste de vulling zo natuurgetrouw mogelijk geplaatst te hebben. Daarom hebben we met een speciale kleurstof gewerkt, zodat de witte vlekjes die in de tand zitten doorlopen in de vulling, waardoor deze als het ware onzichtbaar wordt. Op de laatste foto zie je een blauw vlekje zitten op de tand: wij controleren altijd met een speciaal papiertje of je op de juiste manier dichtbijt, dit plekje verdwijnt na een keertje spoelen.

Trauma

Trauma

In een noodgeval zullen we ook altijd proberen depanneren. Deze patiënt was de bovenste centrale snijtand kwijtgeraakt door een val. Met een speciale glasvezelspalk hebben we de tand ertussen kunnen kleven, zodat de patiënt in afwachting van een definitieve oplossing niet zonder tand moest rondlopen.

Vulling op een kies

Vulling op een kies

Deze vulling was gebroken omdat er aantasting onder zat. De tand werd geïsoleerd onder rubberdam (dit is een rubberen velletje dat over de tanden geplaatst wordt om de tanden te isoleren. Dit zorgt ervoor dat je niets moet inslikken van de vullingen die weggeboord worden alsook van de producten die gebruikt worden om een nieuwe composietvulling te plaatsen.) en laagsgewijs natuurgetrouw heropgebouwd.

bottom of page